Hos Wheat har vi forpliktet oss til bæredyktighet og streber etter å integrere det i alle aspekter av vår forretning. Bæredyktighet kan være mange ting, men vi betrakter det som å eliminere bruken av skadelige stoffer i våres produkter, redusere miljøpåvirkningen av våres produksjon og sikre etiske arbeidsvilkår. Vår forpliktelse til bæredyktighet skal avspeile den adfærd, praksis og standarder, som vi forventer av oss selv, men like mye fra våres leverandører.

Vi arbeider aktivt med ytterliggere initiativer for å skape større bæredyktighet og produktansvar i våres forretning. Vi arbeider derfor tett sammen med våres leverandører for å minimere unødig skade på miljøet gjennom bæredyktige produksjonsmetoder.

 

Oeko-Tex Standard 100   

Med fokus på kvalitet, komfort og sikkerhet for barn i spissen av alt, hva vi gør, er vi i Wheat forpliktet til å begrense bruken av skadelige stoffer i vårt tøy. Vi har derfor tatt initiativ til å sikre, at mellom 90 og 95% av våres jerseyvarer i hovedkolleksjon, samt alt teknisk yttertøy og regntøy er certificeret af Oeko-Tex Standard 100.

Vi oppsøkerer hele tiden nye måter, hvorpå vi kan forbedre våres produkter ytterligere og eliminere bruken av skadelige stoffer. Vår langsiktige visjon er, at alt vårt tøy skal være Oeko-Tex-certificeret. Våres første spadestikk var å få alt våres tekniske yttertøy og regntøy Oeko-Tex Standard 100 certificeret – hvilket vi lykkedes med! Denne certificering belyser vårt engagement til å utnytte miljømessige og ansvarsbeviste produksjonsprosesser til å beskytte vår forbrukers sunnhet– nemelig barna våre.

 

Hva er Oeko-Tex Standard 100?

Oeko-Tex Standard 100 er verdens førende test- og certificeringssystem for rå, halvfabrikat og ferdige tekstilprodukter på alle produksjonsstadier, såvel som ikke-tekstil anvendte materialer. Oeko-Tex systemet garanterer, at tekstiler som har oppfyllt de påkrevde testkriterier med suksess og har fått udstedt et certifikat, er frie for konsentrasjoner av stoffer, som er skadelige for mennsket. Certificerede produkter kan gjenngjennes på merket "Confidence in Textiles - tested for harmful substances", som fungerer som et synonym for ansvarlig tekstilproduksjon.

Prosessen omfatter test av lovligt forbudte og kontrollerede stoffer og kjemikalier samt andre stoffer, som er vitenskapelig vurdert som farlige. Testkriterierne og grenseværdiene blir ytterligere definert og revurdrt årlig. Et Oeko-Tex Standard 100 certifikat er derfor gyldig i 12 måneder og kan heretter fornyes.

For mer informasjon om Oeko-Tex Standard 100, besøk vennligst virksomhetens hjemmeside her https://bit.ly/1WvjaMU 

 

Hovedkolleksjonen

Vi streber etter å tillføye alt vårt tøy på den omfattende liste over Oeko-Tex kriterier, og derfor er 90-95% af våres jerseyvarer certificeret av Oeko-Tex Standard 100. Dette betyr, at du som Wheat-kunde trygt kan shoppe våres ”Confidence in Textiles” -produkter velvitende, at de er sikkre, hudvenlige og ikke skadelige for dine barn å bruke.

 

Økologisk bomull

Bomull er den største kilde til råmateriale i våres hovedkolleksjon, og dog har produksjonen av dette en negativ innvirkning på miljøet. Med våres fokus på bæredygtikhet sikter vi primært etter å anvende økologisk bomull i våres produkter. På nuværende tidspunkt produseres over 95% av våres jerseyvarer i økologisk bomull fra leverandører certificeret av Global Organic Textile Standard (GOTS).

For mere informasjon om GOTS kan leses på:  http://www.global-standard.org/

 

Teknisk Yttertøy

Alle elementer, som anvendes i våres tekniske yttertøy, som har direkte kontakt med huden fra de yttre materialer, belegning, samt ikke-tekstiltilbehør som knapper, reflekser og glidelåser, er Oeko-Tex Standard 100 certificeret. Det betyr da at ingen farlige kjemikalier vil komme i kontakt med huden, når det bæres. Vårt tekniske yttertøy har en ekstra belegning på innersiden for å holde stoffet pustende, vann- og vindtett. Overflaten af belegningen dekkes deretter av foringen, hvilket sikrer, at det belagte materiale aldri kommer i kontakt med huden. Du kan derfor med god samvittighet sende dine barn avsted under alle værforhold i Wheat-yttertøy.

 

Regntøy

Våres regntøy er lavet av 100% polyurethan (PU/PUR). Det krever derfor ingen ytterligere belegning for at gjøre det vanntet, og inneholder ingen skadelige kjemikalier.

  • Vannttt (WP) opp til 8.000 mm
  • Sveisede sømmer og vannavvisende glidelåser til beskyttelse mot vær (vind og regn)
  • Lettvekt og komfortabelt
  • Oeko-Tex Standard 100 certificeret

 

Ullkolleksjonen

Vi benytter merinoull i en rekke av våres varer i ullkolleksjonen. Ikke alene er merinould isolerende, bløtt og behagelig å ha på, det er også bæredyktig. Merino er en naturlig fiber, som kun krever en blanding av frisk luft, solskin, vann og gress til å vokse. Det er en fuldstendig fornybar fiberkilde og er i modsetning til de fleste menneskeskapte fibre 100% biologisk nedbrytelig og krever ikke bruk af kjemikalier. Vi bruker behandlingen ”Total Easy Care” for å gi våres merinoull en spesiell finish, som gir deg mulighet for å vaske det sikkert ved 30 ° C. Tøyet vil ikke krympe, tape form, falme eller avgi farge - og forblir blødt.

 

Bæredyktige produksjonsmetoder

Vi mener, at vi har en rolle å spille, når det handler om å beskytte miljøet. Derfor streber vi etter å bruke bæredyktige produksjonsmetoder hos Wheat. 90% av våre jerseyvarer fremstilles hos en ”grønn” fabrikk i Bangladesh. Fabrikken har til formål å minimere miljøpåvirkningen av deres produksjon, og sikre, at alle varer er etisk produsert. Blandt mange av deres fantastiske initiativer gjenbruker de vann og gir medarbeiderne et sikkert arbejdsmiljø, fair lønninger, sykeforsikring, barnepasning og gratis mat.